Valencia is een mooie en levendige stad aan de oostkust van Spanje. Deze stad is een geweldige plek om te bezoeken voor zowel toeristen als de lokale bevolking, want er is een overvloed aan activiteiten te doen en bezienswaardigheden te zien. Van de geplaveide straten tot de verbazingwekkende architectuur, Valencia heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de top dingen om te doen in Valencia.

De Stad van Kunst en Wetenschap

Verken de Stad van Kunst en Wetenschap: Dit opmerkelijke complex is een van de meest iconische attracties in Valencia. Het complex werd geopend in 1998 en beschikt over een verscheidenheid aan indrukwekkende structuren, waaronder een IMAX-theater, een planetarium, een operagebouw, een waterpark en een wetenschapsmuseum. Dit is een geweldige plek om te verkennen en te leren over de geschiedenis en cultuur van de stad.

Bezoek de kathedraal van Valencia

Deze indrukwekkende gotische kathedraal is de meest iconische bezienswaardigheid van de stad. Het is de thuisbasis van de Heilige Graal, een bokaal die vermoedelijk is gebruikt door Jezus tijdens het Laatste Avondmaal. De kathedraal heeft ook adembenemende gebrandschilderde ramen en een grootse binnenplaats.

Maak een wandeling door de oude stad

De oude stad van Valencia is een geweldige plek om te voet te verkennen. Er is een verscheidenheid aan leuke winkeltjes en cafés en de best bewaarde architectuur van de stad. Bezoek zeker de oude stadsmuren, die dateren uit de 13e eeuw.

Geniet van het strand

Valencia is de thuisbasis van een aantal geweldige stranden, dus maak zeker tijd vrij om te genieten van wat plezier in de zon. Van het prachtige El Saler strand tot het bruisende Las Arenas strand, er is voor ieder wat wils.

Proef de lokale keuken

Valencia staat bekend om zijn heerlijke keuken. Probeer zeker enkele van de traditionele gerechten, zoals paella, fideuà en esgarraet. Probeer als dessert de beroemde horchata, een verfrissende drank gemaakt met tijgernoten.

Breng wat tijd door in het Bioparc

Het Bioparc is een dierentuin gelegen in het hart van de stad. Deze dierentuin biedt een verscheidenheid aan dieren uit de hele wereld, waaronder leeuwen, tijgers en olifanten. Het beschikt ook over een verscheidenheid aan interactieve activiteiten, zoals het voederen van dieren en educatieve workshops.

Wat je ook besluit te gaan doen in Valencia, je zult zich zeker vermaken. Van de prachtige architectuur tot de heerlijke keuken, deze stad heeft voor elk wat wils. Kortom, Valencia heeft veel te bieden aan bezoekers. Er zijn veel bezienswaardigheden, gerechten en activiteiten om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar cultuur, rust of avontuur, je zult het in Valencia vinden. Geniet van je verblijf in deze prachtige stad!