Steeds meer mensen kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering biedt verschillende voordelen die ervoor zorgen dat je goed verzekerd bent tijdens alle reizen die je maakt. In dit artikel leggen we uit waarom een doorlopende reisverzekering een slimme keuze is. Lees dus zeker door!

Een doorlopende reisverzekering is een goed idee voor mensen die vaak reizen. Een doorlopende reisverzekering is namelijk een verzekering die geldig is voor al je reizen gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld jaarlijks. Als je op reis gaat, wil je je het liefst zorgeloos en zonder zorgen voelen. Het hebben van een doorlopende reisverzekering kan hierbij helpen. Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor een breed scala aan dingen. Dit kan variëren van medische kosten tot het verlies of de diefstal van je bagage.

5 voordelen van een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is ideaal voor mensen die vaak op reis gaan. Als je meerdere keren per jaar op reis gaat, dan is een doorlopende reisverzekering de juiste keuze. Deze verzekering biedt je een aantal voordelen ten opzichte van een losse reisverzekering:

1. Je betaalt minder premie

Met een doorlopende reisverzekering betaal je minder premie dan met een losse reisverzekering. Als je regelmatig reist, is een doorlopende reisverzekering dus goedkoper.

2. Je bent verzekerd voor alle reizen

Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor alle reizen die je maakt gedurende de geldigheidsperiode van de verzekering. Je hoeft dus niet steeds opnieuw een verzekering af te sluiten als je op reis gaat. Dit bespaart een hoop uitzoekwerk; je weet altijd precies waar je aan toe bent. Een doorlopende reisverzekering biedt ook een uitgebreid pakket aan dekkingen, waaronder medische kosten, bagageverlies, annuleringen en vertragingen. Hierdoor heb je de zekerheid dat je altijd gedekt bent, zelfs als je meerdere reizen maakt. Ook als je een korte vakantie maakt, kan een doorlopende reisverzekering de juiste keuze zijn. 

3. Je bent verzekerd voor verschillende onvoorziene gebeurtenissen

Een doorlopende reisverzekering biedt je een breed pakket aan dekkingen. Je bent onder andere verzekerd voor medische kosten, annuleringen en verlies of diefstal van bagage. Daarnaast biedt een doorlopende reisverzekering vaak ook extra dekkingen, zoals aansprakelijkheid en bijstand bij problemen met je vervoer.

4. Je bent wereldwijd verzekerd

Met een doorlopende reisverzekering ben je wereldwijd verzekerd. Je kunt dus met een gerust hart op reis gaan, ook als je naar landen gaat waar het risico op ongevallen en ziektes groter is.

5. De verzekering is makkelijk aan te passen

Een doorlopende reisverzekering is makkelijk aan te passen aan je persoonlijke wensen. Vaak kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verhoogd bedrag voor medische kosten.

Al met al is een doorlopende reisverzekering dus een slimme keuze als je regelmatig reist. Je hebt de zekerheid dat je goed verzekerd bent voor alle reizen die je maakt, terwijl je ook nog eens minder premie betaalt. Wanneer je op zoek bent naar een reisverzekering is een doorlopende reisverzekering dus zeker een optie waar je over na kunt denken.