Düsseldorf Airport is een van de grootste luchthavens van Duitsland en een van de belangrijkste luchthavens in Europa. Het is gelegen in de buurt van Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De luchthaven is een van de drukste van het land en biedt verbindingen met meer dan 200 bestemmingen in meer dan 50 landen over de hele wereld. Vlieg je via Düsseldorf Airport en ben je benieuwd hoe je hier het beste kunt parkeren? We vertellen er alles over in deze blog. 

Je zult het ongetwijfeld weten: parkeren op luchthavens is een kostbare aangelegenheid. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel geld parkeren op een luchthaven kan kosten, maar het kan erg duur worden als je je auto daar laat staan. Zo ook op Düsseldorf airport, waar de prijzen om te parkeren sterk kunnen verschillen.

Goedkoop parkeren

Wil je goedkoop parkeren op Düsseldorf Airport? Er zijn verschillende opties om dit te doen. We zetten ze voor je op een rij:

Externe parkeerdiensten

Je kunt gemakkelijk kosten besparen door gebruik te maken van één van het grote aantal parkeerterreinen van parkeerdiensten rondom vliegveld Düsseldorf, waarbij je nabij het vliegveld parkeert. Er zijn diverse aanbieders van parkeerdiensten beschikbaar rondom Düsseldorf Airport. Hierbij is er keuze uit overdekt parkeren, kort parkeren, lang parkeren en valet service waarbij je in de meeste gevallen minder betaalt dan op de officiële parkeerplaatsen. Zodra je hier je auto geparkeerd hebt kun je in de meeste gevallen eenvoudig naar de vetrekhal lopen. Ligt het parkeerterrein wat verder weg? Je kunt dan rekenen op een gratis shuttlebus die je netjes van en naar de luchthaven brengt. Controleer echter nog wel even of deze dienst inbegrepen is wanneer je bezig bent met reserveren. 

Officiële parkeerterreinen

Gaat je voorkeur er toch voor uit om op één van de officiële parkeerterreinen van Düsseldorf Airport te parkeren? Ook in dat geval zijn er mogelijkheden om te besparen op je kosten. Met name hoe lang je van tevoren boekt en de periode hebben in dit geval de meeste invloed. Probeer altijd zo ver mogelijk van tevoren te boeken; hoe dichter je bij de vertrekdatum komt, hoe duurder de parkeerkosten zullen zijn met boeken. Uiteraard is de periode ook van belang. In het hoogseizoen, de maanden juni tot en met augustus, is er meer vraag naar parkeerplekken en zijn de prijzen dus ook hoger. Door te reizen in het laagseizoen zul je niet alleen besparen op vliegtickets en accommodatie maar ook op de parkeerkosten bij vliegvelden, waaronder natuurlijk Düsseldorf Airport.

We hebben enkele tips gedeeld waarmee jij kunt besparen op je parkeerkosten bij Düsseldorf Airport. Uiteraard gelden deze tips ook voor andere vliegvelden. Maak gebruik van een externe parkeerdienst, boek op tijd en in het laagseizoen. Zo zal ook jij gegarandeerd besparen op je parkeerkosten.