Wanneer je uitgerust op reis wilt is er geen betere keus dan Park, Sleep & Fly. Dit is een steeds populairder wordende optie voor reizigers die graag willen overnachten in de buurt van de luchthaven voordat ze op reis gaan. Wat houdt het precies in en zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? We vertellen er alles over in deze blog, dus lees zeker door.

Wat is het?

Park, Sleep & Fly is een service waarmee reizigers een auto kunnen parkeren bij een hotel dichtbij de luchthaven, zoals Eindhoven Airport, om hier te overnachten en de volgende dag naar de luchthaven te kunnen lopen of hier naartoe gebracht te worden. Tijdens de reis blijft de auto veilig geparkeerd staan bij het hotel. Een Park, Sleep & Fly-arrangement is vooral handig als je een vroege vlucht hebt die vroeg in de ochtend vertrekt. Je hoeft je niet druk te maken over vervoer naar de luchthaven of het parkeren van je auto. Je kunt langer slapen omdat je dichtbij het vliegveld bent en kunt daardoor uitgerust en zonder stress je reis beginnen. 

Andere voordelen

Daarnaast is een Park, Sleep & Fly-arrangement ook een goede optie als je zeker wilt zijn dat je auto veilig is geparkeerd terwijl je weg bent. Veel luchthavens hebben een parkeerplaats, maar deze is vaak niet bewaakt en er is geen garantie dat je auto veilig is. Met een Park, Sleep & Fly-arrangement kun je ervoor zorgen dat je auto in een beveiligde parkeergarage of een bewaakt parkeerterrein van het hotel staat. Het kiezen van een Park, Sleep & Fly-arrangement is ook een goede optie als je een lange vlucht hebt. Door een nacht te overnachten bij een hotel bij de luchthaven voordat je vlucht vertrekt, kun je ervoor zorgen dat je voldoende rust hebt voordat je de lange vlucht aangaat.

Zijn er ook nadelen?

Hoewel Park, Sleep & Fly een handige optie biedt voor reizigers, zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van deze dienst. Ten eerste is het vaak duurder dan wanneer je simpelweg je auto op de luchthaven parkeert. Omdat je ook een kamer krijgt met Park, Sleep & Fly, moet je betalen voor de kamer en het parkeren van je auto. Soms krijg je ook geen toegang tot het volledige faciliteitenpakket van het hotel zoals een zwembad, fitnessruimte of restaurant.

Een ander nadeel is dat je vaak een dag eerder op de luchthaven moet zijn. Omdat je auto al op de luchthaven staat, moet je een dag eerder aankomen om je auto te parkeren en te overnachten. Dit betekent dat je een dag van je vakantie kwijt bent aan het reizen naar de luchthaven. Tot slot is Park, Sleep & Fly niet voor iedereen beschikbaar. Niet alle luchthavens bieden deze service aan, waardoor het moeilijk kan zijn om een luchthaven te vinden die het aanbiedt. Ook is het soms lastig om een kamer te reserveren bij een hotel dat deze dienst aanbiedt, omdat de kamers vaak al snel vol zitten.